​Nitrogen for varmeværker

EGENPRODUKTION AF NITROGEN FOR AKKUMULERINGSTANKE M.M.

SERVICE – VEDLIGEHOLD

For at opretholde den korrekte renhedsgrad og sikrer den bedst mulige levetid og dritssikkerhed er det vigtigt at nitrogengeneratoren efterses minimum 1 gang årligt. Ved serviceeftersyn af Topp Trykluft bliver eventuelle filtre skiftet, renhedsgraden kontrolleres med bærbar oxygenmåler, dugpunktet måles for sikring af korrekt tilført trykluftkvalitet, den indbyggede oxygenanalysator kalibreres eventuelt og en række andre funktioner tjekkes.

​NITROGENGENERATORER

For at egenproducere nitrogen benyttes to teknologier – Membran og PSA (pressure swing adsorption).

Membranteknologien er meget udbredt til små forbrugere og hvor renheden ligger mellem 95-99%. Desuden udmærker membranteknologien sig til meget store anlæg offshore grundet deres opbygning. Membranteknologien har generelt et lidt højere energiforbrug end PSA og levetiden på selve membranen er alt efter driftsforholdende op til 10 år eller 30.000 driftstimer.

Den bedste løsning og mest holdbare løsning er brug af nitrogengeneratorer af PSA-typen (pressure swing adsorption) med integreret oxygenanalysator. PSA er mere holdbar, ren og energieffektiv fremfor membranløsninger, specielt ved høje renhedsgrader fra ca. 98-99,9999%.

Prismæssigt var membrangeneratorerne tidligere noget billigere end PSA, men idag er PSA-generatoren ofte billigere end membranløsninger.

​HVORDAN PRODUCERES NITROGEN – PSA

Nitrogenet produceres ved at et trykluftanlæg producere en vis mængde trykluft af en kvalitet på minimum klasse 2-4-1 i henhold til ISO8573-1. Dette betyder i reelt at trykluftanlægget skal bestå af en kompressor, forfilter, mikrofilter, aktiv kulfilter og en trykluftbeholder. Herefter ledes trykluften over i PSA-generatoren.

PSA-generatorer fungerer mere eller mindre som en adsorptionstørrer som fjerner fugt fra trykluftsystemer. Generatoren består af 2 tårne/kolonner med en fyldning af CMS (carbon molekular sieve), som er et tørrermiddel der fjerner oxygenmolekyler. CMS’en skal alt efter belastning og trykluftens renhed skiftes hvert 5-10 år.​

De to tårne/kolonner skiftes til at fjerne oxygenet, og i mellemtiden bliver det andet tårn regenereret. PSA-generatoren er indstillet til en vis mængde nitrogenflow, trykluftflow, tryk og tidsinterval og leverer ud fra dette den korrekte nitrogen ud til forbrugeren.

Nogle PSA-generatorer leveres uden oxygenanalysator og herved er det langt fra sikkert hvilken kvalitet/renhed nitrogenet har.​Andre PSA-generatorer har indbygget oxygenanalysator til overvågning af kvaliteten/renheden. Herved kan der gives en alarm som forbrugeren så kan tage aktion på. Dette kan dog være et problem hvis forbrugsstedet overhovedet ikke må “forurenes” med en kvalitet/renhed af nitrogenet som ikke lever op til kravene.​PSA-generatorer fra Isolcell har indbygget oxygenanalysator som ikke blot overvåger kvaliteten/renheden, men også forhindrer at nitrogenet sendes videre ud i systemet hvis ikke kvaliteten er god nok. Dette er langt det sikreste kvalitetsmæssigt.​Oxygenmålere findes der en del forskellige løsninger på med hver deres fordele og ulemper. Det vigtigste er dog stadig at oxygenmåleren kalibreres minimum en gang årligt.

Opbygningseksempel på egenproduktion til varmeværker

17_1

Yderligere information:

Vi er landsdækkende

Med afdelinger i Slangerup og Herning, er vi stolte af at være landsdækkende, og dækker hele Danmark.

Service 24/7

Vi har et professionelt servicekoncept, som altid tager udgangspunkt i kundens behov.

Salg og optimering

Vores service og rådgivning er både forbyggende, men også hurtig og effektiv hvis uheldet er ude.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontaktinformation

Hvis du har spørgsmål til vores services, priser eller åbningstider er du altid velkommen til at kontakte os herunder.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Ring til os

Send en e-mail​

Topp Trykluft øst

Topp Trykluft vest

TOPP TRYKLUFT A/S – CVR: 76818312